Vær nænsom først overfor dig selv… , nænsomheden følger automatisk med overfor andre
Vær nænsom, når du bliver irriteret, utålmodig eller vred på dig selv.
Vær nænsom og elsk dig selv, også når du fejler. I sidste ende bliver du gladere for dig selv og for alle andre.

Det lyder så enkelt og endda forsimpelt. Det er nu ret genialt. Har man en tendens til at være kritisk overfor andre, er det ofte en god ide at kigge på, hvordan man tænker om sig selv. Hvordan reagerer du, når du ikke er lykkedes med en opgave ? Bliver du irriteret, utålmodig overfor dig selv? Reaktionen foregår tit i det stille bagland som en indre dialog eller sagt på anden måde… man kan være så vant til denne reaktion, at man ikke opdager det. Og da slet ikke, hvad det gør ved en selv. Det er nemlig her man opbygger  irritations- og utålmodigheds reaktionerne overfor andre.
Hvad du gør mod andre, er, hvad du gør mod dig selv.
Tanken styrer handling – tanken styrer kroppen.
make-happiness-a-habit

Husk at være nænsom

2 tanker om "Husk at være nænsom"

 • 25-11-2016 kl. 10:11
  Permanent link

  Vær konstruktivt positivt selvkritisk.
  Med den easy-going attitude af: “Jeg VED jeg kan gør dette bedre :-)”
  Uden at ‘det er en katastrofe at jeg ikke gør alt optimalt – nu.”
  Men nøgternt anderkendende dette. Uden nedvurdering.

  Alternativt ender mange i, at indre negative påvirkninger saboterer en personlig udviklingsprocess. Ved enten at inducere selvudslettende / selvhæmmende ‘jeg er een stor fejl’ selvvurderinger. Men som reaktion på dette ? at give (affejende) impulsiv overbærenhed overfor egne (og andre) fejl og uhensigtmæssige mønstre? Er også fastholdende i et udviklingsperspektiv.

  Ærlige anerkendende (bevidsthedsmæssige klare) vurderinger – uden dømmende nedvurderinger? Lyder måske ret Sirius power buddhistisk. Og noget der er de færreste forundt. Men det er også din sande natur på en solskinsdag 😉

  Besvar
  • 25-11-2016 kl. 10:21
   Permanent link

   For at skære det ud i pap 🙂

   Så findes der: NATURLIG sjælelig overbærenhed.
   Og mørkeinduceret ‘Du SKAL være OK med det her’ overbærenhed.

   Som sjovt nok ikke har den samme effekt. Hverken indad eller udad. 😉

   Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 5 =